prazna (0)
Blog Duhovni SOS Elena
"DOKTOR BUDUĆNOSTI NEĆE PREPISIVATI LEKOVE, VEĆ ĆE ZAINTERESOVATI PACIJENTA ZA ZDRAV STIL ŽIVOTA,
PRAVILNU ISHRANU, PREVENCIJU I REŠAVANJE UZROKA PROBLEMA"
Kategorije
ČajeviUljaKremeMineraliKnjigePrirodni receptiElena Blog

Sponzori stranice
Mwd

Zeolit total | blog

zeolit-total

Sve što treba da znate o zeolitu

Zeolit pomaže kod: - Poboljšava imuniteta i metabolizma!
- Smanjuje nivo triglicerida i holesterola u krvi!
- Reguliše šećer
- Sprečava komplikacije dijabetesa !
- Reguliše krvni pritisak!
- Sprečava razvoj arterioskleroze !
- Pospešuje topljenje kamena u bubrezima i njihovog izlučivanja.
- Gastritisa i mučnine u želudcu!
- Nadutost kod zapaljenja i ciroze jetre !
- Uvećane i masne jetre!
- Artritisa i gihta !
- Radioaktivne kontaminacije!
- Kao prevencija karcinoma!
- Psorijaze, seboreje i herpesa!
- Rana, opekotina i operacija.
- U Kozmetici!

Korišćenjem duhovno obrađenog zeolita postaćete zdraviji i srećniji. Bilo koji doktor ili nutricionista će Vam potvrditi da je zeolit kao dijetski suplement veoma zdrav i koristan. Zeolit je 100% prirodan mineral, naš proizvod je mehanički mikroniziran i termički aktivirani prirodni zeolit domaćeg porekla. Laboratorijska ispitivanja domaćeg zeolita potvrdila su visok sadržaj korisnih mineralaza ljudsku upotrebu sa dominacijom mineralakalijumske strukture.

Duhovno obra]eni zeolit je 100% prirodni mineral, koji efikasno otklanja iz organizma: slobodne radikale, toksine, teške metale i druge štetne materije. Svakodnevna upotreba zeolita reguliše vrednost PH u granicama od 7,35 do 7,45. Na navedenim PH vrednostima podiže se imunitet i onemogućava dalji razvoj bakterija i virusa. Duhovno obra]eni zeolit je 100% neutralan, bezbedan za upotrebu i predstavlja koristan dodatak u ljudskoj ishrani.

Zeolit je najjefikasnije sredstvo za prevenciju dejstva slobodnih radikala i za neutralizaciju njihovog delovanja, najjači je antioksidant i stimulans imunog sistema.

Promenite svoj život na bolje već danas!

PRIRODNI MINERAL – ANTIOKSIDANT – DIJETSKI SUPLEMENT

ZEOLIT U SPORTU

U grupu zdravih osoba s posebnim fizičkim zahtevima spadaju profesionalni sportisti, jer su podložni izuzetno teškim treninzima, takmičenjima i psihičkoj napetosti pred nastupe, što uzrokuje snažan oksidativni stres. U alternaciji uzimanja sintetičkih preparata vitamina, steroida, hormona, svakako je preporučljivo uzimanje prirodnih antioksidansa koji omogućavaju prelaženje granice ljudskih mogućnosti sa povećanim sportskim rezultatima.

Kliničke studije i sportsko-naučna istraživanja pokazuju da aktivirani zeolit kod sportista utiče na redukciju procenta laktata, smanjenje slobodnih radikala, bržu regeneraciju, veću izdržljivost, osetno bolji uspeh na takmičenjima i uopšteno poboljšanje ukupnog psihofizičkog stanja sportista. Proizvodi na bazi aktiviranog zeolita doprinose povećanju izdržljivosti organizma prema pojačanim telesnim naporima, kao i smanjenju i nestajanju bola u mišićima, nastalog kao posledica povećanih fizičkih napora, što je od posebnog značaja za ovu kategoriju korisnika. Podaci studije primenjene na 24 aktivna sportista dokazali su izuzetnu sposobnost zeolita da redukuje laktate. Sportisti koji su uzimali aktivirani zeolit imali su povećanu efikasnost u proseku za 13,98%, a maksimalno za 26% (na nivou 2 mmol/l laktata), što potvrđuje jedinstvene mogućnosti zeolita. Njegovu praktičnu efikasnost i delotvornost potvrđuju lične izjave gotovo svih kategorija profesionalnih evropskih sportista. Zeolit stoga postaje nezaobilazni partner kod treninga i pouzdan pratilac kod svetskih takmičenja. Osetno unapređuje psihofizički i zdravstveni status sportista, te dokazano doprinosi povećanoj sportskoj spremnosti i postignutim rezultatima. Redovno uzimanje zeolita takođe na uobičajeni način deluje na celokupnu detoksikaciju organizma od teških metala, amonijaka i celog spektra opasnih toksina koji ugrožavaju zdravlje i vitalnost savremenog čoveka, prevenira stres i brojne zdravstvene probleme, pa se preporučuje ne samo sportistima, nego i svim osobama aktivnog životnog stila i osobama izloženim pojačanom dnevnom stresu. Aktivirani zeolit sportistima posebno omogućava:
• redukciju procenta laktata
• smanjenje slobodnih radikala
• brzu regeneraciju
• veću izdržljivost
• osetno bolji uspeh na takmičenjima

Proizvodi na bazi aktiviranog zeolita su 100% prirodni proizvodi, bez aditiva, kontraindikacija i neželjenih efekata. Ne sadrže nikakve supstance niti dodatke koji su u suprotnosti s antidoping regulativom.

Zeolit pomaže kod PROBAVA, DIJAREJA

Probavni poremećaji su postali vrlo rašireni zdravstveni problem. Prehrana s dosta industrijski prerađenih i obrađenih namirnica, smanjenje hranjivih vrednosti u svežem voću i povrću i fast-food prehrana uzrok su da je naš probavni sistem pod stalnim atakom. Povećavaju se tegobe zbog abdominalnih grčeva, nadimanja, proliva, zatvora koji mogu iritirati creva i izazvati crevne sindrome i abnormalnu funkciju gastrointestinalnog trakta. Ovi poremećaji zahvataju sve uzraste, rase i polove, a skoro 2/3 pacijenata su žene.

Gastrointestinalni trakt je sastavljen od tankog creva koje debelo crevo povezuje s rektumom i anusom. Creva funkcionišu apsorbujući vodu, hranjive materije i so iz probavljene hrane. Nakon apsorbcije hranjivih materija, crevo je odgovorno za peristaltičko kretanje i redovnu stolicu. Mišići se kontrahuju i kao posledica pokretanja creva, sadržaj creva ide prema rektumu. Međutim, mišići creva, sfinker i karlica ne kontrahuju se uvek optimalno, što onemogućuje ispravno i pravovremeno pražnjenje creva, a posledice toga su bol, grčevi, za- tvor ili dijareja. Pacijenti često traže medicinske savete za olakšanje simptoma, ali lekovi u mnogim slučajevima ne daju najbolji odgovor. Poneki lekovi mogu čak stvoriti zavisnost, a u nekim slučajevima postoje i nuspojave.

Osobe koje pate od gastrointestinalnih poremećaja često mogu svoje tegobe dovesti u vezu s menadžerskim stresom, pa osim opuštanja organizma, njima se preporučuju određene prehrambene promene, npr. uzimanje više vode i prirodnih supstanci koje će im pomoći u peristaltici creva i regeneraciji gastrointestinalnog tkiva. Takođe, deficit hranjivih materija u savremenoj prehrani i njihova nedovoljna apsorpcija vode ka hroničnim bolestima, posebno kod starijih osoba.

U Aziji su se vekovima koristili praškasti oblici specifičnih vrsta zeolita kao tradicionalni lekovi za unapređenje zdravlja i dobre probave. Legenda o lekovitoj vulkanskoj steni prenosila se s generacije na generaciju, pa je sve više ljudi iskusilo pozitivne doprinose zeolita.

Kako zeolit deluje u gastrointestinalnom traktu?

Zbog opisanih svojstava jonskog izmenjivača, zeolit može promeniti sadržaj jona i pH nivoa u telu, čime doprinosi zaštiti gastrointestinalnog trakta. Takođe podstiče resorpciju hranjivih materija, poboljšava efektivnost normalne flore u probavnom traktu i poboljšava transport hranjivih materija u epitelu creva. Unapređujući apsorpciju hranjivih materija, zeolit smanjuje rizik pothranjenosti, odnosno hroničnih i teških bolesti, čak bez promene načina prehrane. I konačno, zeolit podstiče sekreciju citokina, komponente imunološkog sistema koji kreira zdraviji i efikasniji probavni trakt. Takođe unapređuje imunološki odgovor probavnog sistema na način da odstranjuje loše bakterije, a podstiče rast blagotvorne flore i faune prijateljskih bakterija u probavnom traktu.

Osim što unapređuje iskorišćenost hranjivih materija, zeolit čuva energiju i smanjuje oštećenje ćelijskog epitela. Budući da su supstance zeolita negativno naelektrisane, one privlače i vezuju pozitivno naelektrisane supstance, uključujuci jone amonijaka. Amonijak je ćelijski toksin koji potencijalno oštećuje epitel gastrointestinalnog trakta i direktno negativno deluje na probavni proces, a nastaje od proteina za vreme ovog procesa. Smanjenje amonijaka omogućava obnavljanje crevnog epitela, uštedu energije i bolju iskorišćenost hranjivih materija. Stoga upotreba zeolita i na ovom području štiti i obnavlja ugroženo zdravlje i telo.

Istraživanja potvrđuju da zeolit ima antidiareticki efekat. Zeolit smanjuje učestalost oboljenja i smrtnost uzrokovanu crevnim oboljenjima. Rađene su iscrpne studije o upotrebi zeolita kao leka protiv dijareje. Pritom su se istraživale terapeutske doze kod akutne bolesti. Zaključak istraživanja je pokazao opravdanost primene zeolita kao humanog leka protiv dijareje. U tu svr- hu je napravljen i registrovan kubanski lek Enterex na bazi zeolita.

BOLESTI JETRE

Zeolit se primenjuje kao adjuvantno-roboransna terapija kod hepatitisa, tumora i ciroze jetre, te kod mononukleoze. Istraživanja su pokazala da zeolit ima značajno antivirusno delovanje, uključujući hepatitis C, kod kojeg je primena zeolita dala pozitivan odgovor kod preko 70% pacijenata. Oboleli od hepatitisa C pokazuju smanjenje virusnog nivoa u krvi, bržu regeneraciju jetre i konačno nestajanje virusa.

U privatnim klinikama Humanomed 2 u Villachu pod rukovodstvom prim. dr. Wolfganga Thome rađena su istraživanja na 120 pacijenta, podeljenih u tri grupe. Praćena su antioksidativna, imunomodulirajuća i antivirusna delovanja aktiviranog zeolita. Ova su istraživanja pokazala značajna antivirusna delovanja, uključujući oboljenja od hepatitisa C. Pozitivan odgovor dobijen je od najmanje 70% pacijenata. U grupi obolelih od hepatitisa C postignuto je smanjenje virusnog titra u krvi pacijenata, te regeneracija jetre, pri čemu više nije ustanovljeno prisustvo virusa u jetri.

Primena zeolita kod bolesti jetre, uključujući i hronični virusni hepatitis, pokazuje nakon određenog vremena terapije gubitak umora i nadutosti, kao i smanjenje transaminaza u krvi. Normalizuje se AST, ALT, GOT, AP, LDH i bilirubin. Brojni primeri pokazuju da kod dekompenzovane ciroze već u prvom mesecu uzimanja preparata nastupa poboljšanje opšteg stanja, povlačenje ascitesa, te regulacija enzimatskog sistema jetre.

KARDIOVASKULARNE BOLESTI

Zeolit prevenira moždani i srčani udar, povećava kontraktilnost srčanog mišića i doprinosi normalizaciji ritma srca, bilo smanjenjem ekstrasistola, bilo prestankom tahikardije; pomaže regulaciji krvnog pritiska, stabilizaciji i optimizaciji funkcionisanja kardiovaskularnog sistema, uz smanjenje tenzije. Doprinosi propusnosti vena, smanjivanju edema, kod hipertenzija i tromboza, te kod jačanja srčanog mišića i ubrzane postinfarktne sanacije.

BOLESTI PLUĆA

Zeolit povećava difuzijski kapacitet pluća i pokazuje pozitivan doprinos kod adultnog respiratornog stres sindroma, astme, cistične fibroze, emfizema pluća te bronho-pulmonalne displazije.

ŠEĆER U KRVI

Za vreme dok zeolit kao jonska pumpa odstranjuje višak protona i balansira telesni pH, istovremeno, na istom principu, doprinosi spuštanju nivoa koncentracije glukoze u krvi i sprečava pojavu komplikacija dijabetesa. Zeolit transportuje šećer bez pomoći insulina i doprinosi dijabetičarima da duže ostanu insulin nezavisni.

NEURODEGENERATIVNE BOLESTI

Zeolit pomaže kod bolesti centralnog nervnog sistema i neuromuskularnih poremećaja. Smiruje premor, reguliše tonus muskulature, opušta mišićne spazme i patološke reflekse, pa pomaže kod lečenja parkinsonove bolesti, reumatskih bolesti, artroze, a pomaže smanjenju učestalosti i intenziteta epileptičkih napada. Zeolit odstranjuje teške metale i druge toksine koji su u uzročnoj vezi s pojavom neuroloških poremećaja Alchajmer, autizam i demencija. Primena zeolita kod multiple skleroze rezultira poboljšanjem stanja već u drugoj nedelji uzimanja. Naročito dobro reaguju mladi pacijenti u ranijoj fazi bolesti, te neurovegetativni distoničari. Kod terminalnih faza, gde su razvijena žarišta u mozgu, rezultati su daleko skromniji. Povoljan efekat postiže se kod mišićne distrofije, takođe u ranijoj fazi bolesti.

OSTEOPOROZA I ZACELJIVANJE KOSTIJU

Zeolit povećava gustinu kostiju, ima delotvoran efekat na koštanu strukturu i na formiranje kostiju i stoga doprinosi kod osteoporoze i kod postoperativnih i drugih zaceljivanja kostiju. Povećava proliferaciju i diferencijaciju produkcije osteoblasta i tako povećava koštanu gustinu. Zbog sposobnosti da simulira strukturu kostiju, zeolit se koristi i kod bolesti vezivnog tkiva, posebno kolagenoza: reumatskog artritisa, lupus erythematodes, te fibroza i sjogrens sindro- ma. Pomaže smanjenju bolova u zglobovima.

GINEKOLOŠKE INFEKCIJE

Primena zeolita u ginekologiji pokazala je vrlo optimističke rezultate kod različitih bakterijskih i virusnih infekcija, ukljucujuci HPV, te poremećaje CIN vrednosti.

HORMONALNA AKTIVNOST

Zeolit harmonizuje i unapređuje rad žlezda s unutrašnjim lučenjem, posebno aktivnost limfnih čvorova.

RASPOLOŽENJE

Zeolit uspešno odstranjuje različite vrste toksina iz tela i na taj način prirodno povećava energiju i pruža psihofizičku dobrobit, unapređuje raspoloženje, otklanja nesanicu, neurozu i depresiju. Istraživanja su pokazala da zeolit harmonizuje produkciju neurotransmiterske hemikalije, tzv. serotonina, poznatog ohormona sreće, koji utiče na emocije, ponašanje i misli koji, kad je u ravnoteži, daje osećaj zadovoljstva i mentalne opuštenosti, te je posebno važan kod regulacije abnormalnih mentalnih stanja, poput depresije. Zeolit takođe ublažava tegobe menopauze. Mnogi korisnici zeolita iskazuju osećaj povećane energije, koncentracije, mentalne jasnoće, vitalnosti, boljeg raspoloženja, osećaj mira i zadovoljstva. Ovo nazivamo pozitivnim sekundarnim efektima, jer eliminacija teških metala dozvoljava telu da sačuva magnezijum i onda telo funkcioniše uspešno, s povećanim biološkim izvorom telesne energije. Kada se ova interakcija odvija na optimalnom nivou, ljudi imaju osećaj sopstvene energije i osećaju se dobro.

PODMLAĐIVANJE I DUGOVEČNOST

Zeolit sadrži esencijalne elemente potrebne za optimalno funkcionisanje zdravih ćelija, pa je efikasan u prevenciji preranog starenja. Sadrži mikro i makro minerale koji imaju jedinstven, lagano alkalizujuci, za vitalnost tela vrlo značajan pH nivo. Mnogi ljudi prerano stare zbog gomilanja toksina koji otežavaju optimalni metabolizam i normalnu obnovu ćelija. Zeolit odstranjuje toksine koji opterećuju organizam, pa se telo normalno obnavlja i regeneriše. Zeolit obnavlja DNK i snabdeva telo esencijalnim supstancama i aminokiselinama, koje su potrebne radi asimiliranja vitamina, minerala i drugih hranljivih sastojaka. Na taj način stimuliše metabolizam, jača imunološki sistem, te osposobljava organizam da se suprotstavi patogenim uzročnicima i infekcijama. Stoga se ovaj 100% prirodni mineral ponaša kao da je spoj brojnih elemenata i proizvod vrhunske naučne farmakološke tehnologije, a zapravo ne sadrži nikakve dodatke, niti hemijske reagense.

IMUNO-STIMULATOR

Imunološki sistem ljudskog tela je izuzetno kompleksan i inteligentan metabolitički sistem koji štiti i održava integritet organizma. Sastoji se od armije specijalizovanih ćelija, molekula dostavljača i bioloskih memorija, koji prepoznaju, razlikuju, uništavaju i eliminišu veliki broj uljeza, nenormalnih ćelija i svih stranih supstanci i mikroorganizama koji napadaju i inficiraju telo. Komplikovani detektori imunološkog sistema sastoje se od belih krvnih zrnaca, limfe i antitela i neprekidno se bore s hiljadama agresivnih toksina, virusa, bakterija, gljivica i parazita koje potencijalno mogu oštetiti svaki deo tela. Imunološki sistem je takođe vrlo važan u detektovanju mutacija u organizmu, npr. generisanih tumorskih kancerogenih ćelija ili toksičnih hemikalija, koje se javljaju kao nusprodukti metabolizma ili se absorbuju iz okoline. I konačno, imunološki sistem se aktivira kod raznih povreda, pa ima vitalnu ulogu u obnovi oštećenog tkiva, leči i održava celokupnu heomeostazu u organizmu.

Nesporno je da je imunološki sistem apsolutno presudan za ljudsko zdravlje, jer bez njegove podrške čovek ne moze preživeti duže od dan ili dva. Imunološki sistem prosečnog savremenog čoveka uobičajeno ne funkcioniše optimalno, na način na koji bi trebao, a što je posledica niza okolnosti: stresa koji prati savremeni način života, smanjenja hranljive vrednosti namirnica, izloženosti hemijskim supstancama i toksinima u hrani koju jede, vazduhu koji udiše, vodi koju pije i lekovima koje uzima. Zeolit igra važnu ulogu u balansiranju imunološkog sistema. Kao što je poznato, zeolit odstranjuje toksine iz tela, posebno teške metale. Pritom magnezijum, koji se skladišti u organizmu, može imati efikasnu interakciju s metabolitičkim energetskim izvorom. Kada se ova interakcija odvija na optimalnom nivou, ljudi osećaju prirodni dotok povećane energije i vitalnosti, povećanu koncentraciju i mentalnu jasnoću. Postoje različiti poremećaji imunološkog sistema koji uzrokuju brojne autoimune bolesti. Poznato je da se kod malignih oboljenja i HIV-a radi o nedovoljnoj aktivnosti imunog sistema. Suprotno tome, reumatoidni artritis nastaje zbog preterane aktivnosti imunog sistema. Zeolit modulira efekte imunog sistema, unapređuje i stimuliše imuni sistem da deluje efikasnije, harmonično i uravnoteženo, te doprinosi kod obe vrste imunološkog poremećaja, tj. zeolit je imunomodulaor. Istraživanja su takođe pokazala da zeolit povećava nivo serotonina, neurotransmitera koji utiče na emocije, ponašanje i misli. Svi ovi elementi utiču na sposobnost imunološkog sistema da se suprotstavi infekciji. Mehanizmi imunostimulatorskog delovanja zeolita bili su predmet brojnih naučnih istraživanja i objavljeni su u nizu studija. Zeolit ne stimuliše direktno imunološki sistem, nego omogućava njegovo optimalno funkcionisanje tako što eliminiše sve štetne supstance koje smanjuju imunološke funkcije i opterećuju hormonalnu aktivnost.

ANTIOKSIDATIVNI EFEKTI

Kavezna struktura zeolita privlači i odstranjuje molekule slobodnih radikala, što rezultira smanjenjem ćelijskih oštećenja i čini zeolit efikasnim antioksidantom. Tradicionalni antioksidanti snižavaju energiju slobodnih radikala i prekidaju lančane reakcije oksidacije, dok zeolit privlači i zahvata slobodne radikale u svoju kompleksnu strukturu, deaktivira ih i zatim eliminiše iz tela. Na ovaj način zeolit značajno ubrzava i dopunjava delovanje tradicional- nih antioksidanata.

ANTIVIRUSNI I ANTIALERGIJSKI EFEKTI

Iako celi niz mikroorganizama ima sposobnost oštećenja organizma, virusi su ekstremno štetni i smatraju se najnepoželjnijim unutarćelijskim parazitima. Virusi umanjuju ćelijsku sposobnost samoreprodukcije, jer preotimaju ćeliji hranjive materije koje su potrebne za njenu reprodukciju i koriste ih za sopstvenu reprodukciju, tj. za umnožavanje virusa. Virusi izazivaju veliki niz oboljenja koja mogu, ali i ne moraju, imati jasne dijagnostičke simptome. U mnogim slučajevima simptomi mogu prikrivati stvarnu dijagnozu ili mogu upućivati na druge bolesti. I konačno, neki virusi ciljaju određena tkiva, organe ili sisteme u telu i mogu uzrokovati lokalne infekcije, kao sto su bol grla ili opšta infekcija poput gripa.

Sa tako mnogo mikroorganizama i virusa koji konstantno bombarduju organizam, medicinska terapija lekovima je sve manje efikasna, naprotiv uzrokuje dodatne probleme imunološkog sistema. Stoga upotreba zeolita u takvim slučajevima ima opravdano i uspešno delovanje, jer osim što povećava snagu imunološkog sistema, zeolit istovremeno neposredno odstranjuje virusne komponente iz tela. Poznato je da virusi nastaju iz pojedinih komponenti, tj. delova, kao na proizvodnoj traci. Tek se na kraju procesa konstruiše ceo virus. Vezujući predvirusne komponente, zeolit prevenira umnožavanje virusa i onesposobljava ih da u telu razviju neku od brojnih virusnih infekcija. Zeolitna struktura pčelinjeg saća apsorbuje viruse u svoje pore, dopuštajuci telu da ih efikasno odstrani iz tela putem urina, stolice ili znoja. Ovo objašnjava kako zeolit zaustavlja razvoj mnogih virusnih infekcija, uključujući herpes virus 1, coxachi virus B-5, ecco-virus7, adenovirus 5, što je dokazano u naučnoj studiji izrađenoj u Institutu R. Bošković. Brojni su anegdotalni slučajevi kada je izlečen herpes zoster. Pacijenti koji su bolovali od herpes zoster, 3 dana nakon upotrebe zeolita su prestali da osećaju bol, a druge studije su pokazale da je zeolit pokazao efikasnost u tretmanu prehlade, gripa, kijavice, hepatitisa C, reumatskog artritisa i nekih vrsta multiple skleroze.

Antiviralno svojstvo zeolita manifestuje se 6 nedelja nakon početka terapije. Tek nakon što zeolit iz organizma odstrani teške metale, herbicide i pesticide i druge toksine jačeg pozitivnog naelektrisanja, počinje proces eliminacije virusnih komponenata. Međutim, praksa pokazuje da u nekim konkretnim slučajevima antivirusni efekat nastupa odmah. Antiviralni efekti zeolita su vrlo važni u odbrani protiv infektivnih bolesti i uvek potencijalnih opasnosti od pandemija, kao što je npr. ptičiji grip. To ne znači da je zeolit lek za ptičiji grip ili sličnu virusnu bolest, ali predstavlja moguću pomoć, jer smanjuje količinu virusa mnogo direktnije nego druge terapije. Obzirom da zeolit blokira umnožavanje virusa, predstavlja naučno dokazano antiviralno i preporučljivo lekovito sredstvo za sve vrste virusnih obolenja.

BALANSIRANJE pH NIVOA

- KISELO/BAZNA URAVNOTEŽENOST -
Ravnoteža kiselina i baza, koja se izražava pH nivoom, štiti organizam od mnogih bolesti današnje civilizacije. Za osiguranje zaštitne funkcije krvi u telu najoptimalniji nivo pH je oko 7.4. Poremećena kiselo-bazna ravnoteža može uzrokovati tegobe lokomotornog sistema, bolna leđa, osteoporozu, reumatske poremećaje, što uključuje artritis, reumatski artritis, spondilozu, diskopatiju i išijalgiju, zatim tegobe probavnog sistema, gastritis, crevne upale, grčeve, poremećenu crevnu floru, kandidijazu, hronični umor, pospanost, nedostatak energije, depresivnost, preteranu nervozu, bolesti srca i kardiovaskularnog sistema, nizak pritisak, srčane aritmije, glavobolju, migrenu, karijes, paradentozu, bubrežni disbalans, giht, smanjenje izdržljivosti i krutost mišića, nizak prag bola. Kiseli pH ujedno stvara pretpostavku za nastanak karcinoma i za ostecenje moždanih ćelija s posledicama u vidu depresije, anksioznosti, otupelosti, čak i psihoze.

Zbog savremenog načina života, većina ljudi ima previše zakiseljen organizam. Prosečna prehrana sadrži previše mesa, šećera, skroba i rafiniranih ugljenohidrata, koji su poznati kao visoko kisela hrana. Ljudi ne piju dovoljno vode, a voda alkalizuje telo. Telo takođe reaguje hiperprodukcijom kiselina u brojnim situacijama: kod uzimanja alkohola, cigareta, kod stresa i premalo kretanja, kod zagađene okoline i raznih faktora demineralizacije organizma, kod prehlada, kod žena za vreme menstrualnog ciklusa, kod uzimanja puno slatkiša, jer je šećer poznati kradljivac baza.

Za neutralizaciju viška kiselina organizam pojačano troši minerale, među ostalim kalcijum, magnezijum, kalijum, gvožđe, cink. Zbog toga su za probleme zuba i pojavu karijesa odgovorni skriveni krivci, tj. višak kiselina i nedostatak baza. Umor i nesanica su često odraz porasta kiselina u organizmu. Kod porasta kiselosti telo takođe može reagovati s jakim bolom. Kiselost je jedna od najčešćih probavnih smetnji. Poremećena ravnoteža kiselina i baza čest je uzrok upale želudačne sluznice. Smatra se da bi za protivtežu određenoj količini mesa trebalo uzimati sedmorostruku količinu povrća da bi se uspostavila kiselo-bazna ravnoteža. Kiseline u organizam dospevaju hranom, ali određene kiseline proizvode jetra, gušterača i želudac. Za dobru probavu, za izlučivanje štetnih i nepotrebnih materija bez fermentacije i nadutosti, želudačni i crevni sadržaj treba da imaju uravnoteženi pH, pola kiseli i pola bazni. Svaki porast telesne kiselosti, tj. pH nivoa, utiče ne samo na brojne telesne metabolitičke i probavne funkcije, nego i na funkcionisanje mozga i imunološkog sistema. Kiseli pH takođe kreira preduslove za razvoj karcinoma i drugih opasnih bolesti, kao kandidijaze i hroničnog umora. Balansirani pH nivo doprinosi uništavanju kandide, koja spada u grupu gljivica koje se prirodno nalaze između crevnih resica i nabora crevne sluznice. Zbog uzimanja antibiotika, kontracepcije, hormonalne i imunosupresivne terapije, može doći do nekontrolisanog bujanja kandide. Posledice su neugodne lokalne infekcije, ali i moguća oštećenja crevnih funkcija. Ako je kandida u telu duže vremena, zidovi probavnih organa se zasite toksinima, jer creva postanu propusna za razne štetne materije i alergene iz hrane. Ovi toksini onemogućavaju razvoj prijateljskih bakterija i tegobe se umnožavaju. Osim što direktno uništava kandidu, zeolit odstranjuje otrove koje ona uzrokuje u crevima.

Radi prevencije bolesti koje se razvijaju u kiselom okruženju, treba neutralisati kiselinu i obnoviti pH ravnotežu. Zeolit deluje kao zaštitni sistem, jer vezuje višak kiseline i odstranjuje ga iz tela. Ovo uzrokuje porast pH u smislu porasta alkaliteta. Zeolit ima sposobnost da balansira kiselo-bazni nivo, jer uspostavlja pH nivo izmedu 7.35 i 7.45. Kad je u telu optimalan pH nivo, odvijaju se ispravne metabolitičke i probavne funkcije, unapređuje se funkcija mozga, a imunološki sistem radi u idealnim uslovima. Na taj način zeolit prevenira i direktno pomaže kod naznačenih brojnih tegoba i bolesti, koji su posledica povećane kiselosti organizma.

Prevencije karcinoma i antikancerogeni efekat

Prevencija karcinoma je jedan od najvećih izazova s kojim se suočavala medicina u XX veku. Porastom zagađenja okoline i kontaminiranjem hrane i vode, verovatnoća oboljevanja od karcinoma je dramatično porasla. Teški metali, kao i herbicidi, pesticidi, mikotoksini i drugi, imaju sposobnost da budu uzročnici karcinoma. Najrašireniji kancerogen je nitrozamin, a veliku opasnost predstavljaju lekovi, aditivi i brojne druge toksične supstance koje unosimo u organizam sa hranom, vodom, vazduhom…

Zbog svoje sposobnosti da vezuje ogroman broj pozitivno naelektrisanih toksina i tako indirektno neutrališe njihov efekt, koji podstiče pojavu karcinoma, zeolit zauzima istaknuto mesto u borbi s teškim malignim i drugim hroničnim oboljenjima. Naučno je dokazano da zeolit vezuje i neutrališe nitrozamine u probavnom traktu. Ovo je od velikog značaja, s obzirom na opasnost od nitrozamina koji su pronađeni u prerađenim namirnicama, u dimu cigareta, pivu. Nitrozamini su moćni i opasni uzročnici karcinoma i odgovorni su za dramatični porast rizika pojave raka. Inhaliraju se ili ulaze u telo putem hrane, pića i naše kože.


Konzumiraju se gotovo svakodnevno u mesnim prerađevinama: slanini, kobasicama, salami, u mesnim sendvičima, picama, konzerviranim supama i drugim fabričkim prehrambenim proizvodima. Porast stope karcinoma pankreasa u svetu iznosi 68%, karcinom debelog creva beleži sličan rast. Leukemija i karcinom mozga takođe snažno korelišu s konzumiranjem mesnih prerađevina. Odnedavno je poznato da su nitrozamini uzročni faktor i dijabetesa tipa II.

Iako su nitrozamini vrlo kancerogeni, da bi postali sposobni za delovanje na DNK i uzrokovanje mutacije, odnosno karcinoma, nitrozamini najpre zahtevaju metabolitičku aktivaciju. Zeolit, kao selektivni apsorbens, može odstraniti nitrozamine iz organizma. Zeolit hvata i izoluje komponente nitrozamina iz tela, te preventivno utiče na njihovo biohemijsko delovanje u telu. Ovaj jednostavni efekt zeolita godišnje potencijalno može spasiti i zaštititi živote miliona dece i odraslih širom sveta.

ANTIKANCEROGENI EFEKAT

Mehanizme antikancerogenog i antimetastatskog delovanja zeolita istraživali su naučnici hrvatskog Instituta R. Boškovic, pod vođstvom prof. Krešimira Pavelića. Njihova su istraživanja bila podsticaj američkim, japanskim, austrijskim i drugim svetskim naučnicima. Posebno se ističe doprinos američkog naučnika Dr. Harvey Kaufmana, koji je patentirao tečni zeolit, koji se u USA koristi kao adjuvansna (pomoćna) terapija kod brojnih hroničnih i teških oboljenja. Prof. Pavelić i saradnici su objavili da aktivirani zeolit pokazuje neočekivano pozitivan efekat kod raka, infekcijskih i autoimunoloških bolesti. Lekari su takođe primetili pozitivne efekte kod dijabetesa, Kronove bolesti, psorijaze i nekih autoimunih bolesti. Mehanizam delovanja se sastoji od jačanja imunološke reakcije, a uočeno je da su tumori poput melanoma, adenokarcinoma ili glioblastoma podložniji delovanju aktiviranog zeolita.

Zeolit ima retku sposobnost da u svojoj mikroporoznoj strukturi sačuva enorman broj pozitivno naelektrisanih jona, koji su uzrocnici karcinoma. Osim što time zeolit direktno neutrališe njihov kancerogeni efekat, odvija se dalji proces antikancerogene aktivnosti. Zbog privlačenja pozitivnih supstanci koje okružuju kancerogeni molekul, zeolit postupno razvija pozitivno naelektrisanje i konačno postaje u celini pozitivno naelektrisan. Tada on bude pri- vučen prema membrani kancerogene ćelije, koja je naelektrisana negativno. Pritom se aktiviraju određeni ćelijski geni, npr. gen p21, koji kontroliše progresiju ciklusa ćelijske deobe (apoptoze), i važan je u funkcionisanju supresije tumora. Aktiviranje tog ćelijskog gena zaustavlja rast tumora direktnom supresijom signala rasta, što kao posledicu ima delovanje na karcinom, od usporavanja i zaustavljanja rasta do delimične i totalne remisije.

Zeolit takođe uspostavlja normalni pH nivo u malignim ćelijama. Tumorske ćelije bujaju u kiselom okruženju, uspešno bežeci detekciji imunog sistema. Zeolit uspostavlja pH vrednost od 7.4, pa kad se maligne ćelije nađu u tako povećanom alkalnom okruženju, nemaju mogućnosti da se dupliraju i nakon 6 nedelja počinju postepeno da odumiru. Istražujući imunostimulativno delovanje zeolita, naučnici su dokazali da se on ponaša poput superantigena, pa se može govoriti o supervakcini kao vrsti imunostimulativnog delovanja, što ima poseban značaj u adjuvantnom lečenju autoimunih, infekcijskih i malignih bolesti. Superantigeni se predstavljaju kao grupa bakterija i viralnih toksina, koji mogu izazvati smrt ćelije u populacijama T limfocita. Superantigeni mogu poboljšati ili umanjiti imunološke re- akcije na veliki broj antigena, prisutnih pri većini oboljenja, posebno kod autoimunih bolesti. Ova svojstva aktiviranog zeolita potvrđena su kod hematoloskih oboljenja, pre svega kod leukemije.

Na pitanje da li je zeolit siguran i da li je to zaista supstanca koja pomaže u spašavanju života i prevenciji karcinoma i drugih degenerativnih bolesti, pored brojnih toksikoloških i drugih naučnih dokaza, odgovor je ponudio i američki istraživač i nutricionist Mike Adams, koji je 2005. godine objavio izvode iz studije prof. Ricka Dietscha o rezultatima primene zeolita u prirodnoj antikancerogenoj terapiji, navodeći da dobijeni rezultati nadmašuju rezultate mnogih poznatih terapijskih procedura.

On navodi da je zeolit supstanca koja u konkretnim istraživanjima koreliše s remisijom karcinoma, tj. potpunim nestajanjem simptoma. Premda se radi o preliminarnom istraživanju, rezultati su bili toliko dobri, da od tada izazivaju neprekidnu pažnju američkih i svetskih naučnih krugova i široke javnosti.

U skladu sa ovim istraživanjem, zeolit dokazuje aktivnost u smanjenju rizika pojave raka. Dobijeni rezultati američke pilot studije su pokazali da je u 78% slučajeva nastupila totalna remisija simptoma, i to kod karcinoma različitih tipova. Studija nosi naziv o11 strategija kako pobediti karcinom i rađena je u vezi s istraživanjima Life Link Pharmaceuticals u USA državi Ohajo. Osim zeolita kao osnovnog i prvog ostratega u borbi protiv karcinoma, u ovom su se istraživanju paralelno koristili i drugi prirodni proizvodi: alge, tečni kiseonik i drugi.

Osim istraživanja na Institutu “R. Bošković i drugim naučnim ustanovama u Hrvatskoj, izvršena su brojna klinička istraživanja, posebno na austrijskim klinikama Humanomed II u Villachu i u austrijskoj Pokrajinskoj bolnici u Leobenu. Ovim istraživanjima obuhvaćeni su brojni karcinomi: karcinom cerviksa uterusa, karcinom dojke, tumor MiaPaCa2, karcinom pankreasa, HeLa, karcinom cerviksa grlića materice, i Hep2 karcinom laringsa čoveka, melanom B16, limfomi, benignih tumora i raka prostate, raka jetre, Kronove bolesti, raka tankog creva, debelog creva, pluća, bronhija, bešike, hepatocelularni karcinom, glioblastom, karcinomi glave i vrata, leukemije i drugi. Primena aktiviranog zeolita došlo je do poboljšanja ukupnog zdravstvenog stanja, produženje očekivanog životnog veka, smanjenje veličine tumora, a u pojedinim slučajevima i njegovo potpuno nestajanje.

Lokalna primena zeolita na rak kože smanjuje formiranje i rast tumora. In vitro kulture pokazuju da zeolit poseduje protein kinase B(c-Akt), da podstiče razvijanje p2j WEF1/CIP1 i p37KIP1 tumor supresorskih proteina, te zaustavlja razvoj ćelija raka na više ćelijskih linija.

Primena zeolita kod obolelih od malignih bolesti u relativno kratkom roku izaziva poboljšanje opšteg stanja i povećanje telesne težine, a u odnosu na dijagnozu dolazi do ublažavanja simptoma bolesti i unapređenja kvaliteta života, te delimične ili potpune remisije bolesti, što zavisi od niza faktora: od psihofizičkog stanja obolelih, uslova života, tipa tumora, faze bolesti, trajanja terapije. Iskustvo je pokazalo da i nakon potpune remisije treba nastaviti preventivnu terapiju radi održavanja imuniteta i prevencije recidiva.

HEMOTERAPIJA I RADIOTERAPIJA

Zeolit ublažava i otklanja negativne efekte nakon sprovedene hemio i radioterapije, zbog kojih se ponekad ove terapije moraju prekinuti na određeno vreme, ili čak trajno. Zeolit omogućava lakše podnošenje hemoterapije i radioterapije, odnosno njihov nastavak, omogućava takođe da se bitno popravlja opšte stanje pacijenata i ubrzava njihov oporavak nakon sprovedenih hemoterapija i radioterapija.

Preporučuje se uzimanje zeolita uz hemoterapiju ili zračenje, jer značajno doprinosi smanjenju tegoba koje uzrokuju ove terapije i obolelima omogućava brzi oporavak. Klinička istraživanja su pokazala da zeolit smanjuje potrebu za analgeticima i narkoticima i doprinosi smanjenju i eliminisanju tečnosti iz trbusne duplje (ascites). Normalizuju se neki hematoloski i biohemijski pokazatelji: SE, E, L, Tr, gGT, AST, ALT, pri čemu je posebno značajno uravnoteženje nivoa sedimentacije, povećanje nivoa gvožđa u krvi i povećanje broja krvnih ćelija. Posebno brzo se normalizuje LDH, a povećava se difuzijski kapacitet pluća, te kontraktilnost srčanog mišića. Generalno se unapređuje zdravlje pacijenata, čime se stvaraju uslovi za primenu, odnosno nastavak primene hemoterapije.

Zeolit ublažava negativne efekte hemoterapije i radioterapije, npr. povraćanje, mučninu, gubljenje apetita, gubitak težine itd. Nestaju gljivice u ustima i jednjaku, koje su česta pojava kod hemoterapije i otežavaju oporavak. Vidno se poboljšava opšte stanje obolelih, dobijaju na težini i u većini slučajeva imaju potrebu za jelom. Kod većine nestaje depresija, nesanica, budi se volja za životom. Pacijentima koji primaju hemoterapiju ili zračnu terapiju zeolit omogućava brže popravljanje opšteg stanja.

Takođe doprinosi eliminaciji gljivičnih oboljenja kože, sluzokože ili unutrašnjih organa koja mogu nastati i kao posledica antibiotske terapije ili pada imuniteta u toku zračne ili hemioterapije, ili nekog drugog pratećeg obolenja.

Preporučene dnevne doze iznose minimum
12-14 grama dnevno.

Terapija se raspoređuje u 4 do 8 dnevnih obroka. U kliničkim uslovima pacijentima se zeolit daje u 8 dnevnih obroka, svaka 2 sata. Ako takav način uzimanja nije pogodan, dnevne doze se mogu rasporediti u 4 ili 6 dnevnih obroka. Ako hemoterapija sadrži teške metale (platinu ili litijum), onda se zeolit ne uzima na dan primanja hemoterapije i dva dana nakon hemoterapije. Nakon toga se nastavlja s pojačanim dozama. Zahvaljujući dobrom delovanju zeolita mnogi bolesnici, koji inače teško podnose ili uopste ne podnose hemoterapiju i radioterapiju, uspevaju da završe ceo isplanirani onkoloski program terapija.

Zeolit je najači antioksidant

Zeolitom, kao supstancom za odstranjivanje teških metala, pesticida i hemijskih toksina iz organizma, bave se brojni savremeni naučnici širom sveta, a posebno zbog njegovih gotovo neverovatnih sposobnosti da vezuje teške metale i nepoželjne otrovne hemikalije i da ih odstranjuje iz tela.

Poznato je da gotovo svaka osoba koja danas živi u modernom društvu ima stotine stranih sintetičkih i opasnih hemikalija u svom telu. Istraživanja su pokazala da zeolit može odstraniti ove hemikalije, što je od ogromnog značaja kada se govori o prevenciji karcinoma, Alchajmera, porođajnih anomalija, dijabetesa i brojnih drugih savremenih oboljenja.

Moderno društvo danas izbacuje na hiljade raznih hemikalija u okolinu, od kojih je preko 90% potencijalno opasno za ljudsko zdravlje. Savremeni čovek živi u moru zagađenja. Mnoge toksine, koji uzrokuju karcinom i opasni su za mozak i nervni sistem, čovek najčešće već nosi u svom telu. Toksini se danas mogu naći čak i kod nerođene dece i oni mogu pre i nakon porođaja, ili u fazi odrastanja, uzrokovati brojne bolesti i oštećenja.

Teški metali poput olova, arsena, žive, aluminijuma, nikla i kadmijuma apsolutno su nepoželjni u ljudskom telu. Akumulacija ovih toksina u masnim ćelijama, kostima, žlezdama s unutrašnjim lučenjem, dlakama ili u centralnom nervnom sistemu, često rezultira štetnim zdravstvenim posledicama.

Živa je poznata kao teški kancerogeni metalni toksin, koji izrazito oštećuje funkciju imunološkog sistema i stvara blokade u autonomnom nervnom sistemu. Danas je savremeni čovek izložen brojnim izvorima žive: elektrane i peći za spaljivanje smeća šalju u vazduh mnogo žive; ribe u moru i jezerima imaju povećani nivo žive; godinama su sve vakcine sadržale živu, a mnoge je jos sadrže. Usput, jedna studija pokazuje da svaka vakcina protiv gripa za 10% po- većava rizik oboljenja od Alchajmera, jer te vakcine sadrže živu. Utvrđeno je takođe da je živin amalgam, koji sadrže zubne plombe, opasni kancerogeni izvor, jer se živine pare konstantno otpuštaju iz amalgamskih plombi, a onda se inhaliraju ili gutaju. U telu se konvertuju u organsku formu poznatu pod nazivom »živin metil«. On može da pređe prirodne moždane barijere, što se dovodi u vezu sa Alchajmerom, multiplom sklerozom, amyotrophic lateralnom sklerozom i autizmom. Ove visoko reaktivne supstance uzrokuju oštecenje arterija i ganglija. Testiranja osoba koje su imale infekciju kandide pokazala su da je preko 80% njih takođe imalo povećan nivo žive u telu.

Ljudi često ne znaju da su sistemski izloženi trovanju. Brojne kategorije industrijskih i poljoprivrednih radnika su za vreme rada izložene različitim toksičnim hemikalijama, gasovima i supstancama. Tako je npr. izloženost arsenu vrlo opasna za radnike u rafinerijama. Kod savremenog uzgoja brojnih poljoprivrednih kultura, voća i povrća, danas se, na žalost, nezaobilazno i sve više koriste brojni herbicidi, pesticidi, insekticidi i druge supstance ekstremne toksičnosti. Opasni su i razni sprejevi za štavljenje kože, što sve zajedno rezultira visokim rizikom raka pluća i kože tih radnika.

Formaldehid je kancerogena hemikalija s kojom su mnogi ljudi u stalnom kontaktu: proizvođači nameštaja, bolničko i laboratorijsko osoblje, novi automobili mirišu na formaldehid (što mnoge ljude asocira na luksuz, a miris zapravo dolazi iz fabrika sedišta i tepiha).

Kancerogeni su takođe benzol, pare dizela, boja za kosu, sintetička vlakna, materijal za bojenje i dr. Duža izloženost njihovom uticaju povezana je s povećanom stopom različitih karcinoma. Procenjuje se da poslovi koji su u vezi s izloženošću kancerogenim supstancama, uzrokuju 12% od ukupnog broja karcinoma.

Visoku korelaciju s porastom mortaliteta zbog raka dojke pokazuje izloženost hemikalijama iz okoline i u blizini deponija toksina. Postoji celi niz hemikalija iz okoline koje imaju sposobnost imitiranja estrogena u ljudskom telu, a za koje se veruje da su uzročnici karcinoma dojke. U većini savremenih država sve je prisutnija tendencija da se zagađuje pitka voda brojnim zagađivačima, uključujući teške metale poput olova, te virusnim mikroorganizmima, fluoridima, hloridima i industrijskim otpadom. Istraživanja pokazuju da izloženost zagađenoj vodi povećava rizik razvoja karcinoma i drugih štetnih posledica po zdravlje.

Rizik karcinoma predstavlja boravak u blizini elektrana, jer radioaktivni gasovi koje ispuštaju nuklearne elektrane kontaminiraju vodu i tlo, a to onda ima lančane posledice na prehrambeni lanac, pa na zdravlje, što sve zajedno povećava rizik od pojave raka.

Zeolit se uspesno koristio za vreme Černobilske katastrofe, kada je do izrazaja došlo njegovo svojstvo apsorbensa radioaktivnih supstanci. Upotrebljene su tone zeolita s namerom da odstrane radioaktivni cezijum i stroncijum 90, pre nego što kontaminiraju sistem Černobilskih voda.

U opasne supstance koje zeolit eliminiše spadaju i mikotoksini, te aflatoksin kao vrlo otrovna podvrsta mikotoksina, a koji je povezan s karcinomom želuca, bubrega i jetre. Aflatoksini se ubrzano umnožavaju zbog negativnog uticaja radioaktivnog zračenja na saprofitne bakterije, koje u normalnim uslovima kontrolišu razvoj aflatoksina.

Poznato je da su za vreme rata lekari iz Bosne izveštavali o učestalim pojavama po čak tri paralelna maligna oboljenja na istom organizmu, što medicina do tada nije zabeležila. Slično je s epidemijom karcinoma kod dece u Iraku, ali i u Avganistanu i u drugim ratnim područjima. Kod svih obolelih su pronađene značajne količine DU urana, koji se koristi u savremenom ratnom naoružanju, čijim je radioaktivnim zračenjem i radioaktivnim česticama kontaminirano ne samo ratno, nego i znatno šire područje.

Kako se suočiti sa svim ovim toksinima koji se udišu iz vazduha, uzimaju putem hrane i vode, koji se nalaze u okolini, na radnom mestu, kako sprečiti njihove negativne posledice? Šta se može učiniti da se živi zdravo, bez straha od nevidljivih otrova koji kruže unaokolo?

Zeolit je apsorbens koji direktno čisti telo i iz njega uspešno i sigurno odstranjuje teške metale i druge toksine. Istraživanja su pokazala da glavna pretnja ljudskom zdravlju dolazi od izloženosti teskim metalima. Svetska zdravstvena organizacija je izradila opširne studije koje su razmatrale ove metale i njihove efekte na zdravlje ljudi. Poslednje studije su pokazale da zeolit ima neverovatnu sposobnost da odstranjuje ove teške metale iz tela putem procesa jonske izmene. Ovaj proces smanjuje rizik razvoja srčanih bolesti i određenih vrsta karcinoma.

Kristali zeolita deluju poput kaveza, a unutar njih se nalaze pozitivni joni, esencijalni katjoni poput Ca, Mg, K, Cu, Zn, Fe i dr., koji su od velikog značaja za organizam. Ovi pozitivni esencijalni joni u procesu jonske izmene zamenjuju mesta s pozitivno naelektrisanim toksinima iz tela, koji se onda čvrsto vezuju unutar kristalne rešetke i zatim kompletno izlučuju iz tela. Velika prednost ovakvog prirodnog postupka detoksikacije tela je da se toksini izlucuju 100%. Svi toksini bezuslovno napuštaju telo, bez njihovog privremenog ili povremenog odlaganja. Zeolit vezuje 40% teških metala već u gastrointestinalnom traktu, a 60% toksina vezuje u krvotoku, na ćelijskom nivou.

U studiji Duke Univerziteta u SAD dokazano je da zeolit ima svojstvo čistaca u odstranjivanju teških metala, posebno olova, žive, kadmijuma i arsena, te pesticida, herbicida PCBs, mikotoksina, odnosno alfa- toksina i drugih toksina, koji su u uzročnoj vezi s pojavom niza raznih bolesti, uključujuci karcinom i neurološke poremećaje kao Alchajmer, autizam i demencija. Zeolit odstranjuje toksine iz tela prema hijerarhijskom poretku. Najpre deluje na olovo, živu, kadmijum i arsen. Ova prva faza traje oko 4 nedelje ili duže. Nakon toga zeolit sekundarno odstranjuje druge po prioritetu toksine, što se odnosi na pesticide, herbicide, ksenoestogene, mikotoksine i razne druge hemikalije, kvasac, gljivice i plesni, eliminisuci ih putem urina i stolice.

Dr Gabriel Cousens je vodeći američki naučnik u istraživanju zeolita kao detoksikatora i on je objavio vrlo zanimljive rezultate svojih istraživanja, koji potvrđuju izuzetna detoksikatorska svojstva zeolita.

Američki Tree of Life Rejuvenation Center sproveo je pilot studiju o detoksikaciji teških metala, konkretno DU urana, kao vrlo raširenog radioaktivnog kontaminata koji je posledica upotrebe naoružanja, zatim PFOA-teflonske kiseline kao kancerogenog elementa teflona, te jos 14 do 26 teških metala, pesticida, herbicida i miko- toksina. Detoksikator je bio zeolit u kombinaciji s hlorofilom iz zelenog soka. Analizirani su sadržaji toksina u jetri, plućima i mozgu. Istraživane osobe su inicijalno imale prosečno 90 do 95% toksina u vitalnim organima. Nakon mesec dana uzimanja zeolita i zelenog soka sve su osobe imale 0 toksina, odstranjeno je 100% toksina iz svih organa. Ovi rezultati takođe govore o vrlo pozitivnoj sinergiji zeolita i zelenog soka.

ZEOLIT U PREVENCIJI OŠTECENJA PLODA

Dokazano je da zeolit štiti plod od štetnog uticaja teških metala i drugih opasnih toksina koji se eventualno nalaze u majčinom telu. Ovo istraživanje je sproveo američki Tree of Life Rejuvenation Center, koji je uključio zeolit u protokol programa detoksikacije za buduće majke. Istraživanje je pokazalo da su se toksini u tkivu grudi trudnica značajno smanjili nakon terapije zeolitom. Upotreba zeolita za vreme dojenja i trudnoće tradicionalno se sprovodila i još uvek se sprovodi u Aziji, što upućuje na zaključak da je zeolit tradicionalno poznat i siguran detoksikator za vreme trudnoće i dojenja.

DETOKSIKACIJA ALKOHOLA

Poznato je da povećana kolicina alkohola u krvi remeti normalni bioloski proces, a najnepovoljnije se odražava na sposobnost jetre da detoksikuje krv. Posledica je da se pojačano intoksiciraju metaboliti, što je mnogo opasnije od aktuelnog problema konzumiranog alkohola. To iz razloga što zatrovani metaboliti uzrokuju mamurluk: mučninu, glavobolju, neprijatnost i uznemirenost. Zeolit ublažava opisane nuspojave povećane konzumacije alkohola, jer otklanja ne samo alkoholne, nego i metaboliticke toksine.

UPOTREBA PREPARATA:

U programu detoksikacije organizma od teških metala, herbicida, pesticida, nitrozamina, al- fatoksina, mikotoksina, radioaktivnih supstanci, UV zračenja, amonijaka, laktata, kod dugotraj- nog uzimanja lekova, hemo i radioterapije, kontracepcijskih tableta, kod viska glukoze (šećerna bolest), želudacne kiseline, virusa u organizmu.

Program intenzivne detoksikacije
Preporučuju se dnevni unosi zeolita 8-10 grama dnevno, raspoređeno u 3 obroka. Uzima se neposredno pre jela ili uz jelo. Važno je pojačati unos tečnosti, najmanje 2-3 litra dnevno. Intenzivna terapija detoksikacije sprovodi se jedan do dva meseca, a kod indikacija težih oblika intoksikacije preporučuje se terapija do tri meseca. U procesu detoksikacije zeolit deluje selektivno, pa najpre eliminiše teške metale, nakon toga pesticide, herbicide, mikotoksine, dok virusne komponente dolaze na red i počinju da se eliminišu iz organizma u proseku tek nakon 6 nedelja terapije.

U slučajevima ozbiljnih trovanja teškim metalima, pecticidima i sličnim toksinima, pre prestanka programa intenzivne detoksikacije preporučljivo je napraviti analizu toksina u or- ganizmu, eventualno FRAS analizu.

Nakon programa intenzivne detoksikacije, preporučuje se nastavak uzimanja preventivne terapije, koja trajno štiti organizam od dnevnih toksičnih unosa, radijacija, kiselosti krvi, stresa i ostalih tegoba, te se tako suzbijaju brojna infektivna, virusna, tumorska i druga oboljenja.

Zeolit – mineral budućnosti

Rezultati primene zeolita u medicini baziraju se na istraživanjima koja vrše renomirani svetski naučnici iz područja farmakološke medicine. Na samom početku istraživanja, posebno krajem druge polovine XX veka, u svetu medicine i farmakologije bilo je mnogo rasprava i dilema u vezi zeolita. Dok su neki bili skeptični, brojni svetski naučnici su iz godine u godinu objavljivali nove dokaze o njegovim brojnim lekovitim svojstvima. Konačno su prevagnuli naučni dokazi, pa je danas situacija drugačija. Američka FDA je zeolit svrstala u grupu GRAS (generalno prepoznat kao siguran za upotrebu). Poslednjih godina NATO upotrebljava zeolit kod određenih medicinskih indikacija, te istovremeno intenzivira sopstvena naučna istraživanja na području primene zeolita u medicini.

Zeolit nije u antagonizmu sa drugim klasičnim medicinskim, dijetetskim ili alternativnim lekovima ili terapijama, nema toksičnu ni letalnu dozu – ne postoji mogućnost predoziranja. Organizam prepoznaje zeolit kao sopstvenu supstancu. Ne postoji mogućnost stvaranja zavisnosti. Zeolit se ne akumulira i ne zadržava u organizmu. Aktivno deluje 4-6 sati, a nakon toga se u potpunosti eliminiše kroz stolicu, mokraću i znoj.

Zeolit 100% prirodan, apsolutno siguran i netoksičan, bez nuspojava, interakcija s drugim lekovima, u potpunosti se eliminiše iz tela.

Dokazano je da zeolit višestruko doprinosi zdravlju, preventivno deluje na oboljenja savremenih muškaraca, žena i dece, čija su tela prepuna toksina, virusa, alergena, kancerogenih i drugih štetnih supstanci, koje negativno utiču na imunitet, energiju i vitalnost i potencijalno su velika opasnost po zdravlje. Zeolit unapređuje funkcije imunološkog sistema, alkalizuje telo i neutrališe slobodne radikale tako da bazni koncept lečenja zeolitom polazi upravo od toga da se pozitivni efekti postižu odstranjivanjem iz tela brojnih pozitivno naelektrisanih čestica koje su po pravilu štetne, toksične ili kancerogene supstance (u obliku teških metala, pesticida, herbicida, alfatoksina, nitroza- mina, amonijaka, mikotoksina, laktata, radioaktivnih čestica, UV zračenja, nusprodukata uzimanja lekova, kontracepcijskih tableta, hemoterapije, radioterapije, droga, alkohola, cigareta, te raznih oksidanata, komponenti virusa, alergena i ostalih štetnih supstanci). Ukratko, zeolit otklanja blokade koje kompromituju vitalnu životnu snagu. Kad se vitalna životna snaga oslobodi i aktivira, telo samo po sebi ima prirodnu sposobnost da leči i ublažava hronične bolesti. Zeolit potvrđuje teoriju o tome da se sve bolesti mogu izlečiti prirodnim supstancama i da priroda ima lek za sve. Odatle nesumnjivo polazi tradicionalna de- finicija zeolita kao istinskog alhemijskog božanskog dara.

ZEOLIT – PREVENTIVNA UPOTREBA:

Postoje ljudi čija je dnevna rutina stalno ili povremeno intenzivna, stresna i zahtevna: me- nadžeri, poslovni ljudi, osobe sklone češćim oboljenjima, emocionalno i fizički osetljivije osobe, rekonvalescenti i sl., što ih čini vise izloženim stresu, oštećenjima usled slobodnih ra- dikala, a time i raznim infektivnim, virusnim, tumorskim i drugim opasnim oboljenjima. Pre- ventivno uzimanje zeolita predstavlja snažan štit od opasnosti kojima je izlozen njihov orga- nizam i njihov život.

Preventivna količina iznosi 3-5 grama zeolita dnevno. Uzimanje zeolita nije vremenski ograničeno, jer ne stvara zavisnost ni naviku, ne sakuplja se u telu i nema nikakvih neželjenih efekata.

Postoje osobe koje već osećaju teškoce zbog narušenih funkcija u svom organizmu. Ove grupe ljudi imaju realnu potrebu da uzimaju veće dnevne doze zeolita. U tim slučajevima se dnevne preventivne doze mogu povećati, pa i udvostručiti. Onima koji se odluče na tako po- jačane dnevne doze preporučuje se da ih uzimaju redovno, jer samo tako mogu postići željene efekte.

Kako deluje zeolit?

Zeolit prilikom ljudske upotrebe deluje tako što uzima iz tela pozitivno naelektrisane teške metale, toksine i štetne hemikalije vezuje ih za sebe i ispira napolje kroz urin u periodu od 6-8 sati nakon korišćenja. Zato je potrebno uzimati što više tečnosti prilikom njegovog korišćenja. Korišćenje zeolita za razne terapije je 100% sigurna i nema nuspojeva.

Zeolit je veoma koristan i kao antioksidant, koji sprečava negativno dejstvo, slobodnih radikala na ćelije. Slobodni radikali nastaju pod dejstvom zračenja, stresa i zagađenja a to su nestabilni molekuli koji reaguju sa drugim molekulima da bi postali stabilni. Prilikom ove reakcije napadnuti molekul sada postaje stabilan, to jest postaje slobodni rakidal, pa napada druge stabilne molekule. Time dolazi do oštećenja ćelija i nastanka mutacije gena, tj stvaranja kancerogenih ćelija, oštećenju krvnih sudova i u krajnjem ishodu nastaje bolest, kao što su srčana oboljenja, kancer, dijabetes, oboljenja jetre i drugih organa.

Zeolit se koriste za poboljšanje imuniteta i opšteg zdravlja, smanjuje oštećenja krvnih sudova, smanjuje koncentraciju holesterola, i triglecerida u krvi. Posebno je efikasan kod bolesti jetre i trovanja, a utice i na smanjenje nivoa sećera u krvi i posledicnih komplikacija dijabetesa. Naučno dokazan mikronizovan zeolit Napominjemo da zeolit nije lek, već dijetski suplement koji uklanja teške metale i toksine iz tela. Zeolit je veoma efikasan u uklanjanju zračenja, što je dokazano pri čišćenju Černobila od nuklearne radioaktivnosti.

Zeolit - Proces čišćenja

Zeolit se bira od najčistijih vrsta za ljudsku upotrebu. On se zatim intezivno pere sa pročišćenom vodom i sprema da zadovolji sve standarde. Zeolit se zatim testira kroz rigorozne testove kontrole kvaliteta da bi se obezbedio za kvalitetno i bezbedno ljudsko korišćenje. Temeljno se osuši i usitni do veličine čestice. Na taj način je u sposobnosti da prodre kroz telo, pa čak i kroz krvno-moždanu barijeru da bi bezbedno uklonio bolesti izazvane otrovnim teškim metalima, koje sadrze olovo, živu, kadmijum, arsen, nikl, barijum i druge toksične hemikalije. Još jedna karakteristika lošeg zeolita ima veze sa načinom na koji se obrađuje.

Zeolitne stene se melju do veličine praha. Ovo se obično dečava u rudnicima i to je jeftiniji i lošiji način proizvodnje za ljudsku upotrebu. Problem je u procesu glodanja i mlenja zeolita da se samelje do veličinie mikrona i kao takav je ne-efikasan za ljudsku upotrebu. Mikronizovan proces je veoma skup ali i najefikasniji za dobijanje kvalitetnog zeolita. Zato se mnoge kompanije u svetu opredele samo za proces mlenja zeolita. Homozel- zeolit je mikronizovan sa najstrožijom kontrolom kvaliteta i najvišim standardima za ljudsku upotrebu.

Dijetski suplement Duhovno obrađeni zeolit je napravljen od mikronizovanog istog oblika koji se pokazao kao najefikasniji u svim naučnim studijama i formulisan uz podrsku i prirodni sastojaka da isporuči maksimalnu zdravstvenu korist.

Zeolit u prahu

Šta je zapravo zeolit u prahu?
Zeoliti su mikroporozni, aluminosilikatni minerali koji se najcešce koriste kao adsorbensi. Generalno oni imaju poroznu strukturu koja može da usvoji kalcijum, natrijum, magnezijum, kalijum ali i teške minerale koji su štetni za organizam: uranijum, živu i olovo. Zeolit u prahu kao prirodni minerali imaju značajnu eksploataciju u mnogim delovima sveta. Nastaje kada vulkanske stene i pepeo dođu u kontakt sa alkalnim podzemnim vodama. Zeolit iz prirode za ljudsku upotrebu nije dovoljno ćist, jer sadrži kvarc, metale i minerale pa se zato prečišćava da bi se mogao koristiti za ljudsku upotrebu.

Zeolit u prahu doprinosi čistiju, zdraviju životnu sredinu na veliki broj načina. Skoro svaka primena zeolita ima za cilj očuvanje životne sredine i igra značajnu ulogu u smanjenju toksičnog otpada i razdvajanju štetnih organa iz vode, i u otklanjanju teških jona metala, uključujući i one u proizvodnji nuklearne fizije iz vode.

Zeolit u prahu – prirodni mineral

Zeoliti su prorodni minerali-antioksidanti i postoji preko 50 različitih vrsta. Izrađeni su od posebne kristalne strukture koja je porozna, ali ostaje čvrsta u prisustvu vode, zeoliti se mogu prilagoditi za razne primene.

Pored ljudske upotrebe , koristi se i u akvakulturi, poljoprivredi, industrijske svrhe, neutrališe radioaktivne otpade, prečišćavanje vode. Zeolit u prahu se koristi i u cvećarstvu, šumarstvu, proizvodnji raznih industrijskih proizvoda, prečišćavanju pijace vode, uklanjanju teških metala, prečišćavanju otpadnih voda itd.

Zeolit u prahu je 100% prirodan mineral, koji efikasno otklanja iz organizma: slobodne radikale, toksine, teške metale i druge štetne materije. Naš zeolit u prahu – Duhovno obrađeni zeolit je najkvalitetniji mehanički mikroniziran i termički aktivan prirodan zeolit domaceg porekla.

Laboratorijska ispitivanja su pokazala da domaći zeolit u prahu ima visok sadržaj korisnih minerala za ljudsku upotrebu sa dominacijom minerala kalijumske strukture.

Dobijeni laboratorijski rezultati svrstavaju ga u grupu najkvalitetnijih zeolita u svetu, deklarisanih pod nazivom

Svakodnevna upotreba zeolita u prahu “Duhovno obrađeni zeolit” reguliše pH u granicama od 7.35-7.45.

Na navedenim PH vrednostima podiže se imunitet i onemogućava dalji razvoj bakterija i virusa. Zeolit u prahu “ Duhovno obrađeni zeolit ” je 100% neutralan, bezbedan za upotrebu i predstavlja koristan dodatak u ljudskoj ishrani.

Zeolit u prahu pomaže kod :
- Poboljšanja imuniteta i metabolizma
- Paradontoze
- Gastritisa i mučnine u želudcu
- Povišenog krvnog pritiska
- Triglicerida i holesterola
- Uvećanog šećera
- Uvećane prostate
- Peska ili kamena u bubrezima ili žuči. Bezbolno ih topi i izlučuje.
- Uvećane i masne jetre
- Artritisa i gihta
- Psorijaze, seboreje i herpesa
- Gljivičnih oboljenja i ekcema
- Radioaktivne kontaminacije


Top 5 prednosti zeolita

1. 100% siguran i ne-toksicčan u bilo kom aspektu: Svi tragovi minerala su potpuno eliminisani iz tela u roku od 6-8 sati. Bezbedan je za decu, kućne ljubimce, trudnice i dojilje.
2. Uklanja teške metale i toksine: mikronizovan zeolit u prahu ima savršenu molekularnu strukturu za uklanjanje teških metala iz tela bez skidanja zdravih jona i minerala. Mnogi ljudi osećaju povećanje energije, jasnoću i vitalnost nakon uklanjanja nagomilanih teških metala iz organizma.
3. Pomaže u balansu pH vrednosti organizma i poboljsava imunitet. Mikronizovan zeolit ulazi u telo poboljsavanja pH vrednost (pH 7.35 na pH 7.45) što je optimalna pH vrednost za ljudski organizam.
4. Pomaže da se smanji rizik od raka. Postoje jasni dokazi da mikronizovan zeolit u prahu uklanja toksine koji mogu izazvati rak, i koristan je dodatak da se integriše u program lečenja.
5. Zeolit u prahu se veoma lako koristi. Većina detoksikantskih proizvoda se veoma teško koriste i moraju se ubrizgavati u krv. Zeolit funkscioniše na ćeliskom nivou, bez ukusa ili mirisa i može se uzimati na prazan stomak. (veoma je pitak)

Oprez: NE koristite ” Nisko-Loše” pročišćen zeolit u prahu
Kada ste u potrazi za zeolitom, veoma je vazno da kupite visoko kvalitetan mikronizovan zeolit u prahu, koji je pravilno pročišćen i 100% čist i bezbedan za ljudsku upotrebu. Naj kvalitetniji je klinoptilolit, koji je po sastavu alumino-natrijumski ili alumino-kalcijumski silikat. Zeolit se pokazao kao veoma koristan mineral, što je navelo mnoge svetske kompanije sa proizvodnjom sopstvenih oblika dijetskih suplemenata od zeolita. Oni ga ponekad koriste u komercijalne svrhe, prodavajući zeolit u prahu koji služi za filtritanje vode, vazduha, mirisa, koji nije dobar za ljudsku upotrebu. Neka Vas ne zavarava nisko kvalitetni zeolit u prahu koji se prodaje po niskim cenama, posebno u tečnim stanjima koji sadrže jako male količine zeolita u vodi. Prilikom kupovine zeolita, posebno obratite pažnju da li je zeolit kvalitetan i odobren za ljudsku upotrebu od neke zdravstvene ustanove. Homozel-zeolit u prahu pruža najviši kvalitet klinoptilolit-zeolita u našoj zemlji koristeći mikronizovan pročišćen zeolit specifično namenjen za ljudsku upotrebu.

Duhovno obrađeni zeolit - zeolit u prahu dijetski suplement je pripremljen da kompenzuje odsustvo fizioloških aktivnih materija korisnih za bezbedno i efikasno odstranjivanje toksičnih materija različitog porekla zahvaljujući dezoksidantnim absorbtivnim svojstvima.


delfi-elena - 11-07-2013


naslovna
blog


komentari: (1) *svi komentari čekaju na odobravanje - delfi-elena.com

postavi
komentar

omilije13: Ja sam Tatjana. Koristim zeolit nesto vise od dva meseca, i nisam ocekivala i ne ocekujem cuda.Preko noci se nista ne desava pa tako ni sa zeolitom. Stitna zlezda mi je napravila haos u organizmu. Zeolit skuplja sve negatine sastojke lekova koje moram da pijem i time smanjuje stetno dejstvo na ostale organe. Prestala je nadutost.opadanje kose. nokti su jaci, koza mi nije suva kao pre par meseci. Znam da mi predstoji jedan dugi vremenski period privikavanja na bolest i lecenje, pa je zato i zeolit postao sastavni deo mog novog nacina zivota uz izmenjen rezim ishrane i druge elemente koji su mi potrebni da mi se vrati sva pozitivna energija. Svima toplo preporucujem koriscenje Zeolita ali mnogo toga zavisi i od nas i nasih misli. Meni i mom Hasimotu Zeolit vrlo prija.
datum: 11-7-2013
Linkovi
Cajevi Ulja Minerali Sv. Vladika Nikolaj
Prijatelji
Web programer MsBalkan Prijatelji dece Srbije Nekretnine Beograd Bubice
Razno
Zeolit Apolonova voda Duhovni SOS
Copyright delfi-elena.com